Budapest Agile Meetup Group

About Budapest Agile Meetup Group

Budapesti, magyarországi agilis projektvezetok, rendszer tervezok, fejlesztok és vállalkozás vezetok személyes kapcsolatteremtését, kötetlen információ cseréjét támogató on-line webhely.

Az egyesület célja, hogy Magyarországon elterjessze az agilis szoftverfejlesztés elveit, technikáit.
Fő célkitüzései a következők:
Az egyesület tagjainak megismertetése a külföldi és belföldi tapasztalatokkal.
Olyan magyarországi szakmai közösség megteremtése, melynek tagjai egymást erősítve képesek az agilis szoftverfejlesztés előnyeit saját munkájukban alkalmazni és katalizátorként müködni a magyarországi szoftverfejlesztői társadalomban.
Felhívni a megrendelők figyelmét a szoftver minőségének fontosságára, hosszú távú gazdasági jelentőségére, és arra tényre, hogy a megfelelő minőséget agilis elvekre építkezve lehet költséghatékonyan biztosítani.
A megrendelöi oldalt tájékoztatni arról, mennyiben kell másképp "viselkednie", együttmüködnie, milyen feladatok hárulnak rá egy agilis fejlesztési projektben.
Befolyásolni a magyarországi informatikai képzést abba az irányba, hogy a felsőoktatásból kilépő informatikusok aktív módon legyenek képesek agilis projektekben részt venni.
Kidolgozni, egy korszerü, a gyakorlati élet által megkívánt tudást ellenőrző vizsga rendszert.
Olyan pályázatokat kidolgozni és megvalósítani, amelyek a tudás alapú nemzetközi gazdasági versenyben Magyarországot vezető szerephez juttatják, az informatikai ágazatban.
Az egyesület nemzetközi kapcsolatai segítségével a hazai szakmai közösségeket bekapcsolni az Európai és Amerikai agilis mühelymunkákba.